Якщо клуб «Апостроф» лишиться віртуальним...

Модератори: Лариса, admin

Re: Якщо клуб «Апостроф» лишиться віртуальним...

Повідомлення Надія » 01 листопада 2013, 20:49

Так, коли писала я зовсім не враховувала авторське право, певно я мала на увазі аматорів, кому це потрібно і надзвичайно корисно. Що до себе, то якщо я починаю рифмувати на потребу, це дуже далеко від справжньої поезії, але це не заважає мені насолоджуватись справжніми шедеврами, або відкривати для себе щось нове. Тому, без зайвих лестощів, дуже вдячна і клубу і окремо форуму за можливість задовольнити свої потреби від спілкування мовою, цікавих обговорень української поезії та прози до самопошуку, якщо є таке слово. Лариса, ти маєш рацію, клуб частково компенсує мені втрату від спілкування з Охріменко, яке відмінно від спілкування на поетичних сайтах на кшталт «спасибі» та «здорово». Мою пропозицію можеш розцінювати як невдалу спробу вдихнути повітря в подальше існування клубу.
Надія
 
Повідомлення: 39
З нами з: 08 лютого 2012, 15:01

Re: Якщо клуб «Апостроф» лишиться віртуальним...

Повідомлення admin » 31 жовтня 2013, 23:48

Щодо критики - це трошки інша тема, тому в цій темі це буде невеличке вкраплення спаму.
Отже додам трохи спаму. :)
На мою думку, якраз дружні стосунки і сприяють відвертому обговоренню. Я завжди обговорюю свої помилки з найближчими друзями, яким довіряю найбільше.
І що ти маєш на увазі під обговоренням творів? Своїх творів чи чужих? Чужі викладати не можна, бо існує авторське право, а свої — не варто, бо краще надсилати їх адресно людям, яким довіряєш. Тут ідея Охріменка пробуксовує. :) Для неї, певно, потрібні інші люди, а це вже не стикається з метою клубу.

Якщо клуб згодом відродиться, він буде трохи іншим. Можливо, в ньому буде більше студійної роботи, а може, й ні. Ще не знаю.
Щодо мовчання — люди звикли мовчати, тому й мовчать.
Але щось має змінитися...
admin
 
Повідомлення: 175
З нами з: 07 червня 2011, 16:42

Re: Якщо клуб «Апостроф» лишиться віртуальним...

Повідомлення Надія » 31 жовтня 2013, 23:29

Лариса, вразило твоє повідомлення, але ще більше відсутність реакції на нього. Впевнена, що розумію тебе, життя нажаль коротке і кожна людина, мусить виконати ще й свою власну програму, на що ніколи не вистачає часу. Читаючи спогади Шевельова в еміграції, та власне очолювання ним українського мистецького руху, відчула , яка тяжка та невдячна це справа. В мене є пропозиція, що до сприянню появи якісної літературної критики, без якої неможлива поява якісної літератури. Непогано б запровадити на форумі анонімне обговорення, можливо й анонімне викладення невеликих творів, хоча до кінця не уявляю як це зробити, можливо через адміністратора, бо здається дружні стосунки не завжди сприяють відвертому та об’єктивному обговоренню.
Надія
 
Повідомлення: 39
З нами з: 08 лютого 2012, 15:01

Якщо клуб «Апостроф» лишиться віртуальним...

Повідомлення admin » 31 жовтня 2013, 10:30

Час від часу виникають ситуації, коли подальше існування клубу в тому стані, в якому він є, видається недоцільним, а то й неможливим. Такий період уже був у нас і тривав близько двох років. Час від часу в той період все ж відбувалися зустрічі, навіть спільні виїзди на природу, але нечасто. Коли умови змінилися, життя повернулося в нормальне русло.

До чого я веду?
Нинішня ситуація здається мені подібною.
Якщо клуб все ж таки комусь потрібен, він згодом відродиться. Але нині його існування викликає багато питань, які я, на жаль, поки що розв’язати не можу.
Отже прошу обміркувати це і лишатися з нами у віртуальному просторі. Сайт і форум існують і продовжують працювати. Приймаються пропозиції.
Якщо у Харкові є понад десятеро-двадцятеро активних, надійних і обдарованих людей, які не байдужі до української культури і які можуть брати участь в організації вечорів клубу, то клуб матиме майбутнє.

5 листопада зустрічаємося в Книгарні, дивимося світлини Миколи Саппи і слухаємо його доповідь про мандри Болгарією. Бажано підготуватися ще комусь, тема «Наші мандри Європою». Вечір триває 2,5 години, отже хай він буде цікавим.

Подальшу ж долю клубу вирішить час. Прошу поставитись до цього з розумінням.
Лариса Вировець
admin
 
Повідомлення: 175
З нами з: 07 червня 2011, 16:42

Поперед.

Повернутись до Все про клубні справи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей


cron